Trädgårdsvisning Samlarträdgården

Trädgårdsvisning Samlarträdgården

Trädgård, hus och hem

Öppen trädgård är en trädgårdsrunda för alla trädgårdsintresserade, såväl proffs som glada amatörer eller för dem som helt enkelt bara älskar växter.

Utställarna finns utspridda över hela Söderslätt och består främst av privatpersoner som öppnar upp sina trädgårdar för besökare, men även speciella trädgårdsbutiker och medlemmar i trädgårdsföreningen.

Läs mer om varje trädgård på http://oppentradgardsoderslatt.se/

Trädgårdspresentation:
"För 25 år sedan flyttade vi in i det gamla Missionshuset i Västra Virestad. Eftersom det inte fanns någon trädgård köpte vi till en bit åkermark och påbörjade vår trädgård.
Det har blivit mycket växter sedan dess. Annika samlar på rosor, det har nu blivit ett femtiotal, mest gammaldags och udda arter. Favoriten är den mörkt lila 'Skedarosen' som vi lämnade in för identifiering på Fredriksdal. Det visade sig att den var okänd så den fick sitt namn efter platsen där vi hittade den. Den valdes till årets ros 2013 av POM (programmet för odlad mångfald) och finns nu att köpa i handeln. Håkan sköter växthuset som byggdes ut för två år sedan. Han har dragit upp flera av träden från frö, bland annat trumpetträd, klöveralm, korkträd och redwood. Välkomna på en vandring under träden i rosendoften!