Data & IT

Videosamtal med familj och vänner samt videomöte på distans. Ges möjlighet till att kunna delta i ex. ett styrelsemöte på distans.
Vi går igenom förutsättningarna och vad vi behöver tänka på inför olika former av videomöte/samtal. Kommer att prova på några enklare program för videosamtal och även titta på några av tyngre programmen för videomöte. Även en snabb inblick i olika plattformar (dator, surfplatta och telefon).
Följande program kommer att användas: Jitsi, Webex och Zoom. Vi kommer även att titta över andra program som finns på marknaden idag.
För att kunna medverka i utbildningen behöver du ha tillgång till något av följande: bärbar/stationär dator, surfplatta eller smartphone. Även en e-postadress behövs samt naturligtvis en uppkoppling till Internet.
Kursledare.
Per Fridh, pensionär boende i Helsingborg.
Arbetade inom IT-branschen i mer än 30 år med bl.a. systemdesign, nätverksdesign och projektledning. Varit kurs/projektledare för större utbildningsprojekt. Som pensionär varit utbildningsledare i IT för äldre inom olika ideella föreningar.