Mat & dryck

I samarbete med Föreningen Munskänkarna erbjuder vi deras introduktionskurs i vinkunskap om 3 tillfällen. Munskänkarna är en ideell förening med över 27 000 medlemmar där man ges möjlighet att lära sig mer om vinodling och vinprovning.

Varje kurstillfälle inleds med en teoretisk del som handlar om de faktorer som påverkar vinets stil och kvalitet. Vi går igenom vinprovningsteknik, vinodling och tillverkning men även vad man ska tänka på när man kombinerar vin med mat. Efter varje kurstillfälle erbjuds provning av sex olika viner för att exemplifiera teorin vilket innebär provning av vita, röda, rosé och mousserande viner. Kostnaden för vinprovningen betalas direkt till kursledaren.

Boken "Upptäck vinprovning" ingår i kursavgiften. För att delta i provningarna krävs 6 vinglas. Det går att köpa till dessa om man inte redan har egna vinglas, pris ca 250 kr för 6 stycken.

Det krävs inga förkunskaper men för att delta i vinprovningen måste man ha fyllt 20 år.

Kursledare är Britt Lindahl, erfaren lärare som varit munskänk i 10 år och arbetar med utbildningsfrågor inom Munskänkarna

Kursavgift: 400 kr exklusive viner.