Historia & Konsthistoria

INNEHÅLL
Kursen går igenom alla kyrkböckerna och hur de är upplagda. Du får även lära dig läsa gammal handstil. Tekniken vid släktforskning och hur man går till väga är väldigt viktig vilket också tas upp i kursen. Individuell hjälp ges hela tiden.
Tips om hur man kan använda sitt DNA i släktforskningen ges.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs.

UPPLÄGG
Kursen är varannan vecka. På kurstillfällena ges föreläsningar men även möjlighet till egna övningar under handledning. Vi använder ArkivDigitals programvara. Möjlighet finns att köpa elevabonnemang från ArkivDigital för ett reducerat pris.
Kostnad för kursboken “Vägen till dina rötter” tillkommer.

KURSLEDARE
Ewa Runesdotter har släktforskat sedan i slutet av 1970-talet och håller sedan 1991 kurser i släkt- och fastighetsforskning. Numera både digitala och fysiska kurser. Författare till olika handledningar och kursböcker inom ämnet. Läs mer på aneken.se

BRA ATT VETA
Kallelse/faktura skickas till dig vie epost före start.

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildningar.

OBS! Kursen är digital
Ni kopplar upp er hemifrån via zoom och det är viktigt att ni har kamera, mikrofon och högtalare på era datorer för att det ska fungera så bra som möjligt. Före varje sammankomst får ni via mail en länk som ni ska klicka på för att komma in i mötet.