Mat & dryck

I samarbete med Föreningen Munskänkarna erbjuder vi deras introduktionskurs i vinkunskap om 3 tillfällen. Munskänkarna är en ideell förening med över 27 000 medlemmar där man ges möjlighet att lära sig mer om vinodling och vinprovning.

Varje kurstillfälle inleds med en teoretisk del som handlar om de faktorer som påverkar vinets stil och kvalitet. Vi går igenom vinprovningsteknik, vinodling och tillverkning men även vad man ska tänka på när man kombinerar vin med mat. Efter varje kurstillfälle erbjuds provning av sex olika viner för att exemplifiera teorin vilket innebär provning av vita, röda, rosé och mousserande viner. Kostnaden för vinprovningen betalas direkt till kursledaren.

Boken "Upptäck vinprovning" ingår i kursavgiften. För att delta i provningarna krävs 6 vinglas. Det går att köpa till dessa om man inte redan har egna vinglas, pris ca 250 kr för 6 stycken.

Det krävs inga förkunskaper men för att delta i vinprovningen måste man ha fyllt 20 år.

Kursledare är Britt Lindahl, erfaren lärare som varit munskänk i 10 år och arbetar med utbildningsfrågor inom Munskänkarna

Kursavgift: 400 kr exklusive viner.

Kursträffarna är varannan vecka så datum gäller; 29/9, 13/10 och 27/10

__________________________
Anmälningsinformation
Studiecirkeln startar vid 10 anmälda deltagare

Om inget datum är utsatt startar kursen så fort vi har tillräckligt många anmälda.
Anges datum är detta preliminärt och kan bli fram flyttat om vi behöver få in fler anmälningar.

Observera att vi regelrätt inte skickar någon bekräftelse på anmälan via e-post direkt efter anmälan, annat än det autosvar du får om att din anmälan är skickad.
Vi skickar kallelse/faktura 1-2 veckor innan kursstart.