Workshop Clean eating

Workshop Clean eating

Mat & dryck

En workshop som börjar med en föreläsningsdel om clean eating och som efter spännande matlagning avslutas med en middag.

- Vi går igenom begreppet clean eating och vad det innebär. Det handlar b.la. om att äta rena råvaror.
- Vilka är fördelarna med clean eating?
- Vi tittar även på olika perspektiv kring ätandet. Varför äter vi? Vad är mat och vad fyller mat för funktion för oss?
- Vi går igenom matens påverkan på hälsan. Kan maten vi äter leda till sjukdom och skador? Kan maten vi äter skydda oss mot olika sjukdomar och besvär?
- Hur äter man clean och vad äter man?
- Superfoods, vad är det och vilka vanliga superfoods finns det.
- Att handla clean. - här går vi igenom råvaror som är bra att ha hemma i kyl, frys och skafferi för att göra bra val.

Vi tittar på hur man tolkar en innehållsförteckning och pratar tillsatser.
- Ska vi äta ekologiskt eller konventionellt - ur ett näringsperspektiv.
- Hur hanterar, tillagar och förvarar man clean?
- Vi avslutar med lite tips om hur man kommer igång med en clean kosthållning.

Ledare:
Therese Simonsson
Dipl. Kostrådgivare, Isodietencoach och Hälsoinspiratör