Mat & dryck

Glöm surdegen och långkoken, nu är det dags att lära sig göra egen senap från grunden. Att tillverka senap hemma är enklare än vad man kan tro, men man kan trots det behöva lite kunskap och tips för bästa möjliga resultat. Under workshopen får man lära sig allt man behöver veta om ingredienser och tillverkningsprocessen. Här finns ett antal recept man kan gå efter men det finns också utrymme för egna kreativa kryddningar för att skapa just din personliga smak. När senapen är kryddad och klar ska burkarna fyllas och det färdiga resultatet tar du med hem så att du kan bjuda vänner och bekanta på ditt hantverk.
Petersborgs gård ligger på Österlen. Hos Hans och Monika på Petersborgs Gård odlas det senapsfrö, både gult och brunt. Senapsfröna sås på våren i slutet av april eller i början av maj. Vid midsommartid blommar senapsfälten vackert gula och förhoppningsvis som bäst när workshopen kommer att äga rum.
Ledare för kursen: Hans Svensson har odlat och tillverkat senap i 20 år. Han har vunnit guld tre gånger i svenskt mathantverk.
Grillad korv i bröd med tillbehör ingår.