Workshop Lär dig göra egen korv

Workshop Lär dig göra egen korv

Mat & dryck

Missa inte detta tillfälle att få vara med och göra korv tillsammans med ägaren Claus och hans personal i deras ”lilla korvfabrik”. Tillsammans är ni med i alla stegen från enskilda råvaror till färdig grillkorv.


De skriver själv så här om sin fabrik:
”Fläsk & co är en liten korvfabrik där det arbetar ett gäng passionerade människor. Vi använder riktiga grönsaker, naturliga kryddor och kött från Sverige. Vi tror på enkelhet, det bör finnas kött och kryddor – och så lite som möjligt av allt annat – i våra korvar. Alla våra korvar stoppas i naturtarm och röks varsamt över bokflis i våra rökugnar. Det vill säga, det är naturlig rök du kan smaka när du äter korv från Fläsk & co. Hos Fläsk & co gör vi färsen till våra korvar i små satser. Vi tror att det ger en bättre produkt eftersom det ger oss möjlighet att ständigt provsmaka och säkerställa kvaliteten på varje korv. Det är precis så man gjorde på den ”gamla goda tiden”, och på detta viset försäkrar vi oss om att vi levererar korvar med den högsta kvalitén. Alla våra korvar stoppas i naturtarm och röks varsamt över bokflis i våra rökugnar. Naturtarmen ger korven det spröda och spänstiga skinnet vilket även är en viktig detalj för oss. Vi kompromissar inte vid tillverkningen av våra korvar – och det kan smakas! Hos Fläsk & co är vi inte rädda för att använda våra händer! Faktiskt knyter vi ändarna på våra korvar för hand, och även försöker vi ha så få maskiner som möjligt. Vi tror att vi skapar en bättre korv genom att följa gamla charktraditioner.”


Bra att veta
Provsmakning och korv att ta med hem ingår.