Tillbaka

SV Hjo

Lokalavdelningen med intresse för konst!

Konstintresset, dels att själv utöva, men också att visa andras alster är stort. Stort är även kurser och cirklar med anknytning till vattnet hos SV i Hjo.
Följ med till det nyetablerade kontoret som utvecklas hela tiden.


Jag har åkt till Vätterns strand och hälsar på hos SV Hjo. Kontoret ligger centralt på Kyrkogatan, nära torget. Här finns ett litet kontorsrum och en kurslokal, med fikahörna. Birgitta visar även den andra lokalen, 5 min bort, i de gamla trähuskvarteren. Här har vi hantverk– och måleriverksamhet, berättar hon.

                                                            

Vi går tillbaka efter att ha köpt vetebröd till fikat, som är ett av det viktigaste i SVs verksamhet. Det är då man sitter ner och kan utbyta kunskap, erfarenhet och knyta kontakter.

Uppstarten
På kontoret jobbar även Cindie. Hon berättar om när de skulle starta upp och etablera SV i Hjo. - Vi stod på torget med banderoller över bröstet med SV-loggan. Där hämtade vi in önskemål på ämnen och verksamhet från ”Hjoborna”. Dessa blev basen i det första studieprogrammet. Vi fick positiva reaktioner från början - Men vad roligt att ni är här! sa de, och det säger de fortfarande när de tittar in på kontoret!

    

Det bekräftar att SVs satsning på en lokal förankring lönar sig!

Framtiden
Nu jobbar vi framåt med samverkan med olika föreningar runt landsbygdsutveckling och  i turismnätverk. Hjo är en sommarstad, med närheten till sjön och naturen på Hökensås. turismsatsningarna tror jag på, de kan generera olika kurser och cirklar vintertid, kanske man kan utbilda guider, sammanställa en MC-karta eller öka kunskapen runt fisketurismen, fortsätter Cindie.

Birgitta berättar att Hjo har en aktiv och omtyckt kommunchef, med rätt inställning till folkbildningen, det gynnar ju SV och kan betyda mycket inför framtiden.

Satsningar och arrangemang
När vi sitter där och pratar kommer en man in genom dörren: - Jag är intresserad av data, säger han. Vi tror först han vill gå en kurs, men det visar sig att han vill bli cirkelledare i en av socknarna utanför Hjo. Visst är det fantastiskt! säger Cindie. Inte varje dag det händer, landsbygdsutveckling i ett nötskal, kul! 

                        

SV Hjos största arrangemang hittills blev Scrapbookmaran som genomfördes hösten –14 och vårvintern –15. Det kom massor med folk, körandes på material och utrusning i vagnar eller i stora lådor.  -Inte visste vi att Scrapbooking var så stort, och att det finns så mycket tillbehör , säger Cindie och ler. De scrapbookar en hel dag. Deltagarna tycker det är underbart med en stor lokal där de kan ”bre ut sig och riktigt gå loss i sitt intresse”! Vilken kreativitet! Intresset är stort för en mara även i höst.

                                                      
Redaktör: Monica Nilsson