Samhälle

"Jag heter Siavosh Derakhti och har själv genomgått en personlig resa som Uträknad, besvärlig skolgång och utanförskap.
Jag har arbetat med barn & ungdomar i både kommunal- & privat regi. Sedan 6 år tillbaka har jag varit Barn & ungdomsledare, mentor, kontaktperson, ungdomscoach, rastvärd, lärarvikarie, barnskötare, fritidsvikare, fritidsledare och elevassistent."

Om Siavosh Derakhti är framtiden kan vi känna oss lugna. Trots sin unga ålder har han gjort mer för att motverka rasism och antisemitism än de flesta och han är i dag en av landets mest eftertraktade utbildare och föreläsare. Ta del av Siavosh långa resa från att vara skolans bråkstake till att ta emot några av Sveriges mest betydelsefulla priser och skaka hand med Barack Obama.

I yngre år var Siavosh Derakhti bitter på det svenska samhället i vilket hans högutbildade iranska föräldrar hade svårt att få komma till sin rätt. Han var en riktig bråkstake med usla betyg i grundskolan. Han knarkade, rökte och skolkade så till den milda grad att till och med hans föräldrar gav upp hoppet.

Men så kom vändpunkten.

Siavosh Derakhti började så småningom inse att han själv kunde vara en del av förändringen han ville se. Han började engagera sig i samhället och har nu i flera år arbetat aktivt för för demokrati, öppenhet och alla människors lika värde. Detta bland annat genom att arrangera studieresor till koncentrationsläger, engagera sig på sociala medier och hålla sina mycket uppskattade föreläsningar.

2016 fanns Siavosh med på Forbes lista över de mest inflytelserika personerna under 30. 2015 tilldelas Siavosh det ärofyllda priset Human Rights First award från en av världens ledande människorättsorganisationer i USA. 2013 tog Siavosh emot ”Raoul Wallenberg-priset” och i samband med utmärkelsen fick Siavosh Derakhti också möjlighet att träffa USA:s president Barack Obama när han var på sitt Sverigebesök. Idag är Siavosh Derakhti en av landets mest eftertraktade föreläsare.

Du behöver köpa en biljett för att delta. När du anmält dig får du en länk till Sanj-up där du köper din biljett och kan betala via Swish, kontokort eller banköverföring.