Mat & dryck

Emmer, Enkorn, Svedjeråg, Spelt/Dinkel och Ölands lantvete

Under en helg utforskar vi de gamla spannmålssorterna och hur man använder dem vid brödbakning.

Du lär dig starta och hålla liv i en surdeg. Därefter bakas den ut och gräddas traditionellt i vedeldad ugn.

Detaljerat program:
Fredag lär du dig om hur ugnen och lokalen fungerar
Lördagen ägnas åt att baka ut och grädda en färdig deg. Göra en surdeg. Förbereder degar till söndagen
Smakar på det nybakade brödet och fikar.

Söndag blir det utbakning av degarna och gräddning. Det färdiga fördelas mellan deltagarna.
Kostnaden för brödet ingår i deltagaravgiften.

Vår ledare Maria Gustavsson är en mycket erfaren "surdegsbagare" som drivit eget bageri under många år.
Start vid minst 3 och max 6 deltagare.

fredag kl 18-19
lördag kl 12- 16
söndag kl 9 - 13



Frågor ställs till Gunilla Köhler, Forsviks Intresseförening,
mobil 0709-906709
epost gunillakohler4@gmail.com

Kursen sker i samverkan mellan Forsviks Intresseförening och SV Skaraborg