Mat & dryck
Vi avvaktar folkhälsomyndighetens rekommendationer.
Du som anmält intresse kommer att få en inbjudan så snart kursdatum sätts.
/Åsa Bergman SV Team Allmänmarknad
Emmer, Enkorn, Svedjeråg, Spelt/Dinkel och Ölands lantvete
Under en helg utforskar vi de gamla spannmålssorterna och hur man använder dem vid brödbakning.
Du lär dig starta och hålla liv i en surdeg. Därefter bakas den ut och gräddas traditionellt i vedeldad ugn.
Detaljerat program:
Fredag lär du dig om hur ugnen och lokalen fungerar
Lördagen ägnas åt att baka ut och grädda en färdig deg. Göra en surdeg. Förbereder degar till söndagen
Smakar på det nybakade brödet och fikar.
Söndag blir det utbakning av degarna och gräddning. Det färdiga fördelas mellan deltagarna.
Kostnaden för brödet ingår i deltagaravgiften.
fredag 8/5 kl 18-19
lördag 9/5 kl 12- 16
söndag 10/5 kl 9 - 13
Vår ledare Maria Gustavsson är en mycket erfaren "surdegsbagare" som drivit eget bageri under många år.
Start vid minst 3 och max 6 deltagare.
Frågor ställs till Gunilla Köhler, Forsviks Intresseförening,
mobil 0709-906709
epost gunillakohler4@gmail.com
Sista anmälningsdag 6 mars.
Kursen sker i samverkan mellan Forsviks Intresseförening och SV Skaraborg