Humaniora

Bokmässa i Töreboda
(tidigare Bokmässa i Skaraborg)
Lördag 17 - söndag 18 oktober 2020
Mässan är öppen för besökare kl.11.00 – 16.00 båda dagarna
Lokal: Gjutaren, Järnvägsgatan 6, Töreboda
En glädjande nyhet för i år är att vi kan disponera hela den stora hallen, vilket innebär att samtliga utställare kommer att vara samlade där. Det tycker vi känns bra! (dock är antalet platser inte fler än tidigare år)
Under mässdagarna kommer besökarna att bjudas både på föreläsningar* samt lyssnarstund i författarhörnan**

Mässan, den tredje i ordningen, är ett oslagbart forum för att visa upp dig som författare, träffa framtida läsare och förstås - dina nuvarande. Betrakta bokförsäljningen som en extra bonus.

Lokalen:
Gjutaren är en fantastisk byggnad med en atmosfär som slår det mesta i sitt slag. Töreboda kommun har fått förmånen att överta de tidigare representationslokalerna från lokala säkerhetsdörrtillverkaren, Daloc. Gjutaren är flitigt utnyttjad för bland annat kulturevenemang och fullmäktige håller även sina möten här.

Mässinformation:
Det är inte tillåtet att sätta upp något på väggarna, men det går bra att ta med egen skärm eller roll up att ställa bakom din plats.
Varje utställare ansvarar för utsmyckning/skyltning av det egna bordet.
Enklare förtäring samt fika finns, liksom tidigare år, att köpa på plats av våra vänner från Hembageriet café och konditori. De vet vad som behövs och ser till att såväl utställare som besökare får en extra guldkant på dagarna.
Lokalen låses på lördag kväll och era bord står kvar till söndagen. Du behöver alltså inte packa ner/upp mellan mässdagarna.

*Föreläsning:
Det finns sex föreläsningstillfällen, tre per dag.
Du anger i din anmälan om du vill föreläsa samt inom vilket ämnesområde. Föreläsning inklusive frågestund, får vara max 45 minuter lång. Stor duk för bildvisning finns.
För att få ett varierat program, förbehåller sig arrangören rätten att utse föreläsare bland de utställare som anmält sitt intresse.

**Författarhörna:
Författarhörnan är förbehållen de utställare som inte föreläser. Vi har lyssnat och tagit till oss av tips från fjolårets deltagare och med ledning av dem skapat en lugnare, mer avskild placering som möjliggör samtal mellan författare och åhörare.
Du anger i anmälan om du vill medverka här och får dig då en tid tilldelad. Miniprogram/högläsning ur egen bok får vara max 10-15 minuter.

Kostnad:
Anmälningsavgift: 400:-/utställare.
Då ingår 1 bord (ca 120 cm) samt 2 stolar.
Extra bord 200:- (anges under övrigt)
En medhjälpare/bisittare får delta utan extra kostnad.
Anmälan, som är bindande, ska vara oss tillhanda senast 2020-06-18.
Du är anmäld när vi har mottagit din betalning, faktura skickas i anslutning till din anmälan.
I händelse av att mässan skulle bli inställd, återbetalas hela avgiften.
Din anmälan bekräftas även via mejl med en mer utförlig utställarinformation.

OBS! Begränsat antal platser, så det är först till kvarn som gäller!
Tidigare deltagande ger inte förtur.

Vi kommer även detta år att arrangera ett lotteri, dit ni skänker ett exemplar av valfri egen bok/utställare. Boken överlämnas på plats.
VIP-biljetter
Som utställare har du möjlighet att köpa upp till 5 stycken biljetter till en kostnad av 50:-/st. (halva entrépriset) att presenta vänner och bekanta med. Eller varför inte ordna med en liten tävling på din författarsida/sociala medier? VIP-biljetterna som betalas tillsammans med din anmälningsavgift, anges under ”övrigt” i anmälan. Utförligare instruktioner till er som köper dessa entrébiljetter följer i utställarinformationen.

PR
Under mässdagarna kommer ett PowerPoint-program med era egna presentationer att köras på en teveskärm, placerad på strategisk plats i lokalen. (frivilligt deltagande) Material med textdokument i Word samt foto på dig, sänds till Anneli Strömberg:
anneliestromberg@yahoo.se
Texten får innehålla max 900 tecken inklusive blanksteg samt webbadress, om du har hemsida. Medverkade du föregående år och inte vill göra några ändringar gällande text eller foto kan vi använda oss av redan inskickad presentation.
Presentationerna kommer även att publiceras på mässans sida i sociala medier.

I anmälningsavgiften ingår även en utbildning i marknadsföring som är planerad att hållas i september. Ansvariga är näringslivs- & kommunutvecklare Lena Tilstam samt informatör Evelina Hermansson. (Frivilligt deltagande)
Datum meddelas när dagen är spikad.

Övriga frågor: yvonne.bergman@sv.se
Mobil: 070 - 352 27 09
Arrangör: Studieförbundet Vuxenskolan
Medarrangörer:
Töreboda Kommun, Författare i norra Skaraborg

Vänliga hälsningar
Yvonne Bergman Lundin