Humaniora

Är du en person som gillar att läsa och diskutera böcker med andra? Då är detta en cirkel för dig och vi kör den digitalt eftersom vi ska vara rädda om oss själva och undvika att träffas i grupp i dessa coronatider. Det fina med detta är att du kan delta oavsett var i landet du bor. I denna cirkeln läser vi boken "Den blomstertid nu kommer" av Maria Richardsson. Vi träffas tre gånger via din dator/surfplatta/smartphone och diskuterar boken. Cirkelledare för denna cirkel är författaren själv - Maria Richardsson.

I kursavgiften ingår 1 ex av boken som är signerad av författaren samt distribution av boken. Om ”Den blomstertid nu kommer”:

”Lägg Den blomstertid nu kommer av Maria Richardsson på minnet. Den är kvick, berörande och en mycket stark bok som är svår att lägga ifrån sig.

Boken tar upp svåra ämnen som man mycket väl kan lyfta fram och ha en diskussion kring. Mobbning, krav och viljan att passa in. Svåra ämnen att läsa om men den har ett lättsamt språk som gör att man inte glömmer den så lätt. ” Agnetha Lundebring Jönsson

”Gripande, stark och fängslande!” Jenniesboklista

”En mycket tänkvärd och gripande ungdomsroman. Richardsson skriver ungdomligt och lättförståeligt. Hon besitter även en otrolig förmåga att leva sig in i karaktärernas tankar, känslor och agerande.” Boksyster

”Den här bokens rosa omslag och rosatonade sidkanter kan föra associationerna till något annat än vad den handlar om. Men omslagets illustrationer ger dock andra kopplingar, inget romantiskt skimmer här inte. Det här är en bok om flickors utsatthet.” BTJ. Lektör: Annakarin Lindberg.

Handling:

Den blomstertid nu kommer är en omtumlande bok om känslor, fasader och mänskliga hierarkier. Om att försöka hitta sig själv och undvika att gå under. I centrum står de fyra tonårstjejerna Linda, Anna, Sofi och Sussi som var och en kämpar med att få ordning på sina liv. Boken utspelar sig på 80-talet, men är inte en sedvanlig nostalgisk tillbakablick. Allt var inte bättre förr. Det är bitvis en svidande kritik mot en oförstående vuxenvärld som valde att blunda och sopa under mattan. Samtidigt är boken en kärleksförklaring till det som en gång var och ett försök att försonas med detta.

Maria Richardsson är författare och skrivarcoach. Hon är just nu aktuell med ”Våroffer”, en deckare i formatet ljudbok som utspelar sig i Skövde där Maria också bor.

”Den blomstertid nu kommer” släpptes 2017 på Lindskog Förlag och är Marias debutbok.

Du anmäler dig här. Tid och startdatum är preliminärt. Vi startar när minst 6 personer har anmält sig. Skynda att anmäl dig så vi kommer i gång. För mer information och frågor kontakta verksamhetsutvecklare AnnBritt Lindén 070-2686340