Beteendevetenskap

Jag är inte dum i huvudet- jag har aspergers syndrom och bipolär sjukdom typ 2.

Vi pratar om det, vi skriver om det men vet vi egentligen vad Aspergers syndrom innebär för personen som lever med det och för de som lever i närhet med personen.

En gripande, rolig och informativ föreläsning med och av Joanna Halvardsson som själv lever med Aspergers syndrom. Hon berättar vad det innebär rent praktiskt i livet för henne. Du som har diagnosen eller har en närstående som lever med den kommer känna igen dig. Men även få andra infallsvinklar på hur livet faktiskt fortsätter och går att leva gott och rikt även med en bokstavskombination.

Joanna Halvardsson är 31 år och är bosatt i Karlstad. Hon fick diagnosen Aspergers syndrom vid 16 års ålder och hade en jobbig skolgång med klippkort på psykiatrin och försökte ta sitt liv åtta gånger. Efter 13 år med psykisk ohälsa har hon hittat tillbaka till livet.

Hon vill med sin föreläsning öppna upp för omvärlden kring neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och psykisk ohälsa. Genom att dela med sig av sina erfarenheter slår hon hål på myter och berättar öppenhjärtigt om sin uppväxt i lilla Hagfors och hur hennes syn på livet förändrats av att få en diagnos.

Finns tillfälle till frågor efter föreläsningen.

Biljettpris: 150:- För medlemmar i Attention gratis, skriv "Attention" i meddelandefältet när du anmäler dig via SV.
Sista anmälningsdag 5 mars.

Föreläsningen genomförs digitalt. Länk skickas till anmälda deltagares e-post någon dag innan kursstart.
För mer information och anmälan:

SVs växel: 0502-10058 eller via webbformulär www.sv.se/skaraborg sök arr: 225193