Fotokurs med Bengt Öberg

Fotokurs med Bengt Öberg

Media & kommunikation

Från bildidé till färdig fototavla

En kurs för dig som både vill lära dig fotografera bättre och få ett konkret resultat av ditt arbete.

Fotograf Bengt Öberg lär dig utnyttja resurserna i din systemkamera (kamera med utbytbar optik) och få kunskap om fotograferandets tekniska grunder, ta del av proffsfotografernas tips och tricks och hur du löser olika bildmässiga situationer du ställs inför.

Teori varvas hela tiden med praktiska övningar.
– Fotografera
– Arkivera och bearbeta ditt bildmaterial i redigeringsprogrammet Adobe Lightroom
– Printa dina bilder i högsta kvalitet på fineartpapper
– Skära passepartout till din bild och rama in den på ett professionellt sätt för framtida hållbarhet.

Kursledare är fotograf Bengt Öberg med 35 års erfarenhet som pressfotograf på bland annat Aftonbladet och GT i Göteborg samt Bohusläningen i Uddevalla.
Numera arbetar han mest med naturfoto samt streetfoto. Han har haft flera fotoutställningar och har hållit i många fotokurser genom åren på olika nivåer och med olika inriktning.

Kursupplägg
Fem träffar, lördagar under hösten och cirka 4 timmar per gång. Förslagsvis 9.30-12.30. Du har en systemkamera med ett objektiv vidvinkel/normalzoom.
Ett stativ är också bra när man fotograferar landskap.

Träff 1: Vi pratar om bilden från tanke till färdigt tavla och går igenom en del bildkomposition och olika kameratekniker. Sedan går vi ut i verkligheten och tränar landskaps/naturfotografering.
Ni får en fotouppgift att fotografera ett motiv som ni själva skulle vilja ha som tavla på väggen därhemma och det är den bilden som så småningom skall bli ramad fotokonst.
Träff 2: Vi börjar med lite teori och frågor innan vi åter beger oss ut i verkligheten. Kanske provar lite porträtt i miljö och natur-landskapsfoto.
Träff 3: Nu är det dags att förädla bilderna ni tagit. Detta gör vi enklast i Adobe Lightroom som är ett bildbehandlingsprogram som även har ett fungerande arkivsystem.
Dessutom finns det moduler för bildspel, printa böcker samt skriva ut bilder. Ett mycket mångsidigt program där vi går igenom grunderna.
Träff 4: Hemma hos mig där vi skall skriva ut era bilder på fineart-papper.
Träff 5: Nu är det dags att skära passepartouter, montera och rama in ert mästerverk.

Planerad start: lördag 6 oktober, totalt 5 tillfällen.
Start vid minst 5 anmälda.


För mer information och anmälan:
SV Tidaholm 0502-10058 tidaholm@sv.se