Hälsa & välbefinnande, Dans

Den frigörande dansen är din egen dans! Inga steg att lära och inget sätt att se ut på eller ens hålla takten. Det handlar om att ge dig tid att vara du en stund. Ja lite roligt har vi ju också förstås!

Med slutna eller halvslutna ögon rör du dig i dina egna rörelser till olika rytmer och musik. Jag inspirerar och leder gruppen och du leder dig själv. I vår vardag är våra rörelser ofta monotona och begränsande och det är lätt att bli fast både mentalt, känslomässigt och fysiskt. När kroppen får röra sig i sin takt, i sina rörelser, i kärleksfull närvaro (utan dömande) och också inspireras till nya rörelsemönster finns en enorm helande kraft tillgänglig för både kropp, själ och ande.

Eftersom det handlar om att lyssna till sig själv så kan alla dansa oavsett ålder, kön, fysisk kondition eller rörelseförmåga. Passar även för dig som är sjukskriven pga stress och utbrändhet. Dansen fungerar som ett utmärkt verktyg till att lära sig säga ja och nej, att sätta gränser. Jag har egen erfarenhet samt sett många återhämta sig på många olika och underbara sätt med dansen till hjälp. Ökad glädje, livslust och vitalitet är ofta resultatet!

Marlin Wicks är diplomerad dansinspiratör, utbildad av Anne Grundel vid Frigörande Dans Akademin 2001. Hon är begåvad med en förmåga att skapa en trygg atmosfär där det är lätt att vara sig själv. Hon älskar att se människor satta fria och bli mer och mer sitt sanna jag.

Anmäl senast 25/10

Förkunskaper:
Inga särskilda förkunskaper krävs.
Utrustning:
Bekväma kläder som du kan röra dig fritt i samt en filt eller dylikt för avslappning på golvet.