Trädgård, hus och hem

Trädgårdsresans Bifond – Insamlingen till förmån för våra pollinatörer

Varför ska vi tillsammans värna om våra bin? Miljögifter och utarmade livsmiljöer hotar våra insekter. Vildbin, honungsbin och humlor minskar i snabb takt. Vårt ekosystem är beroende av insekterna då pollinering av våra träd och växter är avgörande för vår biologiska mångfald.

Vi på Trädgårdsresan har startat Bifonden – en fond för bin och andra pollinerare. Våra trädgårdar, lokala biodlare och entomologer samarbetar och delar kunskap om växter och bin. Trädgårdarna, med alla sina blommande växter, ställs till förfogande för vilda bin och fler bisamhällen. Våra vackra besöksträdgårdar öppnas för att samla in medel under våra Bifondsdagar vilket gör besöket välgörande på flera sätt.

Trädgårdsresan berättar mer om kraven som ställs på besöksmålen för att skapa smörgåsbord åt pollinatörerna, hur projektet tillsammans med besöksträdgårdarna sprider kunskap om binas situation och ger handfasta tips om vad du själv kan göra i din egen trädgård. Tipsen kommer från Trädgårdsresans egen bok ”Bi-tips för din trädgård”.

Annika Samuelsson är verksamhetsansvarig för det regionala projektet Trädgårdsresan med sin Bifond.


Vill du vara med på vårt digitala trädgårdscafé och lyssna och ställa frågor?
Anmäl dig då här på vår hemsida eller ring till kundtjänst tel 0502-100 58 och uppge arrnr 225293.

Länk och info skickas några dagar innan. Vi använder videoplattformen Zoom. Trädgårdscaféet kommer även livesändas.

Välkommen!