Mat & dryck

Under helgen utforskar vi de gamla spannmålssorterna Emmer, Enkorn, Svedjeråg, Spelt/Dinkel och Ölands lantvete och hur man använder dem vid brödbakning.
Vi är med och mal mjöl på traditionellt vis i Forsviks gamla kvarn.
Du lär dig starta och hålla liv i en surdeg. Den bakas ut och gräddas traditionellt i vedeldad ugn.

DETALJERAT PROGRAM
Lördag kl 8-12
- Mjölnaren visar hur säden mals till mjöl. Forsviks kvarn
Lördag kl 13-17
- Vi ger en kort historik om Mjölnarbostaden och Bagarstugan
- Vi utforskar de olika spannmålens egenskaper och användning
- Vi visar hur man startar och håller liv i en surdeg samt förbereder söndagens bak
- Vi bakar ut och gräddar en färdig deg.
- Vi smakar på det nybakade brödet och fikar.

Söndag kl 9-13
- Vi förbereder degarna, bakar ut och gräddar brödet som sedan fördelas mellan deltagarna.

VÅR LEDARE
Maria Gustavsson är en mycket erfaren "surdegsbagare" som drivit eget bageri under många år.


FRÅGOR
ställs till Gunilla Köhler, Forsviks Intresseförening,
mobil 0709-906709 epost gunillakohler4@gmail.com

Kursen sker i samverkan mellan Forsviks Intresseförening och SV Skaraborg

VIKTIGT
Vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer. Ställer in eller flyttar arrangemanget om läget
inte förbättras.