Data & IT

Lär dig att koda - är en väldigt enkel och kontroversiell mening med en viss sanning i sig. I dagens läge flyttas allt mer och mer arbete till den digitala världen och tyvärr innebär det att många yrken tvingats ändras och bli mer tekniska eller försvinna helt. I Vilket fall så är programmering idag en kunskap och färdighet som är väldigt attraktiv inom ett flertal olika branscher och detta kommer förmodligen bara bli mer sant i framtiden.
Därför erbjuds denna nybörjarkurs inom ämnet. Här kommer du kunna lära dig om de olika orden och termerna som ligger bakom all kod, samt hur man använder den här kunskapen för att skriva och kompilera programvara eller applikationer.

Denna studiecirkel är en grundutbildning i grundstenarna inom programmering och hur man använder kod inom olika digitala applikationer.

Kursen sker helt och hållet digitalt vilket betyder att du som deltagare måste ha tillgång till en dator som är utrustad med kamera/mikrofon samt en stabil internetuppkoppling. För programmeringen krävs programmet Visual Studio Code som är en helt grattis programvara.

Cirkelledare Jakob Löwenberg kommer guida dig att installera rätt program vid första träffen.