Tillbaka

Skapande för våra sinnen!

25 maj var det Venissage i konstrummet på Centrumhuset i Götene. Det bjöds på mingel, utställda konstverk, ciderdricka och snacks!

"Skapande för våra sinnen" är ett mycket lyckat projekt som pågått under våren 2018. Studieförbundet Vuxenskolan i Götene, Folkhälsorådet och Götene kommun driver projketet tillsammans.

Pensionärer har träffats på kommunens Träffpunkter och tillsammans med cikelledaren Kenneth Dalbris skapat olika konstverk.

- Vi har jobbat med ull, akvarell, tidningspapper och naturens former, säjer Kenneth. 

 Alster av tovad ull.

 

 En armé med pinngubbar

När vi startade var flera osäkra på vad de skulle skapa, om de kunde göra något över huvudtaget och hur de skulle jobba. Men med ledning och inspiration fick de fart på fantasin. Jag har varit ganska"sträng", säjer han och skrattar! Deltagarna som har kommit till vernissagen håller med.

Sonja, Stina, Gun, Marianne, Ing-Britt och Ann-Marie har provat lite olika tekniker och material att jobba med.

Några av deltagarna med ledaren Kenneth                                 

Gun berättar att hon inte trodde att hon kunde skapa så fina saker alls. 
Det stärker självkänslan att se hur det man skapar växer fram. 
- Det kan bli något, ja vad som helst, och det är fint oavsett vad det blir! tillägger Stina.- Jag har utgått från en pinne, plockad i skogen, med färg och pärlor blev det en väldigt kul  "typ", fortsätter hon. 

Vi forsätter projketet till hösten, säjer Tove Wold Bremer, Folkhälsorådet.

Det har varit väldigt lyckat. De äldre betonar vikten av social samvaro, att de känner gemenskap. Flera upplever att de känner sig gladare när det varit på träffarna. Annki från SV Götene instämmer. Hon nämner att de även kan träffas utan ledare, men tror att de vill att Kenneth stanna kvar och leder dem. 
- Han inspirerar, ger förslag och kan flera olika tekniker inom både måleri och tovning som han lär ut.

Ett lyckat avslutning på vårterminens lyckade studiecirkel "Skapande för våra sinnen".