Hantverk & konst

Alla kan måla
Den här kursen vänder sig till dig som vill lära sig grunder i måleri samt till dig som redan kan en del och vill komma vidare. Du kan välja vad du vill arbeta med, antingen akrylfärger eller vattenbaserade oljefärger. Vi går igenom material- och färglära, bild- och färgkomposition, ljus vs skugga samt olika tekniker. Efter genomgångar fortsätter vi kursen med att arbeta praktiskt med egna bilder.

förkunskaper
Alla deltagare arbetar på sin egen nivå där ledaren vägleder och fungerar som ett bollplank.

Kursmaterial
Till kursen tar du med dig det material som du vill arbeta med. Färger samt målarduk/canvas eller papper som det går att måla på. Även bra om du tar med dig penslar, annars finns ett begränsat antal att låna. Tänk på att oljefärgen tar en stund att torka och lämpar sig därmed inte lika bra att fraktas fram och tillbaka som akrylen.

Ledaren
Ledare är Heidi Pedersen, boende i Torshälla. Heidi har en utbildning från Falkenbergs konstskola grundad i autodidakt lärande. Alla våra kursledare genomgår Studieförbundet Vuxenskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Anmälningsinformation
Studiecirkeln startar vid 5 anmälda deltagare. Sista anmälningsdag är tio dagar före startdatum. För att spara på vår miljö skickar vi kallelser via e-post.

För anmälan eller mer information kontakta oss
tel 010-199 23 30 eller skicka e-post till SV Sörmland