Humaniora

Vill du förbättra dina kunskaper i engelska genom att samtala om ett intressant ämne?

Innehåll
Vi plockar godbitar ur skattkistan med deckarfigurer, mördare och intriger.
Studiematerial: texter från nätet, citat ur och sammandrag av böcker, filmer från Youtube ( t ex författarintervjuer och avsnitt av brittiska TV-deckare) med mera. Alla samtal och allt studiematerial är på engelska.

Förkunskaper
Du kan föra ett samtal på engelska och läsa engelska texter

Bra att veta
Detta är en studiecirkel, vilket innebär att cirkelledaren och deltagarna tillsammans bestämmer innehållet i cirkeln. Vi hjälps åt med att plocka fram det material vi ska använda av och vilken inriktning vi vill ha på cirkeln. Genom samtal, diskussioner och genom att tolka informationen utifrån vår egen livserfarenhet, samlar vi på oss nya kunskaper och insikter.

Ledaren
Annkatrin Kretz är en anglofil som sedan tonåren varit intresserad av deckargenren. Jag har läst några kurser på universitetsnivå på engelska och varit cirkelledare för ett antal cirklar på engelska. Alla våra kursledare genomgår Studieförbundet Vuxenskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Anmälningsinformation
Studiecirkeln startar vid 5 anmälda deltagare. Sista anmälningsdag är tio dagar före startdatum. För att spara på vår miljö skickar vi kallelser via e-post. Håll koll på er skräppost, för kallelsen/fakturan kan hamna där.

För mer information kontakta oss
tel 010-199 23 30 eller skicka e-post till SV Sörmland