Downton Abbey och den viktorianska tiden - Rule Britannia

Downton Abbey och den viktorianska tiden - Rule Britannia

Historia & Konsthistoria

Officiellt var det viktorianska 1800-talet en pryd tid, men i verkligheten fylldes naturligtvis Storbritannien av liv. Det var också en tid av stora samhällsförändringar. Industrialismen utvecklades i rasande fart, tågen började rulla och London blev så överbefolkat att de behövde gräva ner tåglinjerna under marken för att få transporterna att fungera. Det går att ställa många frågor om den brittiska utvecklingen under 1800-talet och några av dem vi tittar närmare på är: -Vem var drottning Viktoria? -Vad innebar viktoriansk kultur och arkitektur. -Vad hände med människorna under den industriella revolutionen? -Hur levde de rika respektive de fattiga? -Hur förändrades livet och staden när London byggde tunnelbana?

Torsdag kl 18.00-20.30, start 5 september, minst 6 deltagare. Lokal SV Nyköping, Östra Storgatan 36C. Ledare Patrik Fornedal. 5 ggr/15 tim*/750 kr. Delbetalning möjlig. *Studietimme 45 min.

Anmälan sker på hemsidan eller på telefon 010-199 23 30.

Patrik Fornedal är anglofil som älskar folkbildning och att diskutera samhällsfrågor. Har utbildning i Ekonomi, Historia och Europakunskap på universitetsnivå.