Downton Abbey och den viktorianska tiden - Rule Britannia, kvällskurs

Downton Abbey och den viktorianska tiden - Rule Britannia, kvällskurs

Officiellt var det viktorianska 1800-talet en pryd tid, men i verkligheten fylldes naturligtvis Storbritannien av liv. Det var också en tid av stora samhällsförändringar. Industrialismen utvecklades i rasande fart, tågen började rulla och London blev så överbefolkat att de behövde gräva ner tåglinjerna under marken för att få transporterna att fungera. Det går att ställa många frågor om den brittiska utvecklingen under 1800-talet och några av dem vi tittar närmare på är: -Vem var drottning Viktoria? -Vad innebar viktoriansk kultur och arkitektur. -Vad hände med människorna under den industriella revolutionen? -Hur levde de rika respektive de fattiga? -Hur förändrades livet och staden när London byggde tunnelbana?

Kursen startar under våren 2018 när minst 6 deltagare anmält sig. Lokal SV Nyköping, Östra Storgatan 36C. Ledare Ingo Carlsson. 5 ggr/15 tim*/750 kr. Delbetalning möjlig. *Studietimme 45 min.

Anmälan sker på hemsidan eller på telefon 010-199 23 36.

Patrik Fornedal är anglofil som älskar folkbildning och att diskutera samhällsfrågor. Har utbildning i Ekonomi, Historia och Europakunskap på universitetsnivå.

Kursen är en del av ”Rule Britannia”, som är en serie kurser i skilda ämnen inom områdena historia, kultur och samhällsvetenskap med Storbritannien som den gemensamma nämnaren. Varje kurs har flera startpunkter per år, och du som väljer att läsa flera har möjlighet att till självkostnadspris få följa med på en studieresa till London.