Samhälle

Försök inte lura mig! I den här studiecirkeln får du som är lite äldre chansen att lära dig hur du kan undvika att bli lurad på nätet, på sta’n och i hemmet.

Innehåll
Du lär dig hur du ska hantera olika situationer där det finns risk att bli lurad..

Förkunskaper
Inga

Kursmaterial
Materialet vi använder är framtaget av Polisen, Brottsofferjouren, PRO, SPF Seniorerna och SKPF. Vi kompletterar med bland annat tidningsartiklar och muntliga sammandrag av program på UR, som också behandlar detta ämne.

Upplägg
Du kommer att få se korta filmer, som gruppen diskuterar efteråt. Du kan berätta om egna erfarenheter och lyssna på andras. Filmerna, broschyrerna och våra samtal ger dig många goda råd och tips. Vi kommer att få besök av Anette Bodén från Brottsofferjouren, Pernilla Ek från Nyköpings kommuns konsumentinformation och Ebbe Andersson (han kommer att prata om internetsäkerhet). De har mycket användbar kunskap att förmedla.

Ledaren
Cirkelledare är Annkatrin Kretz & Nina Larsson. Alla våra kursledare genomgår Studieförbundet Vuxenskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Anmälningsinformation
Studiecirkeln startar vid 5 anmälda deltagare. Sista anmälningsdag är tio dagar före startdatum. För att spara på vår miljö skickar vi kallelser via e-post. Håll koll på er skräppost, för kallelsen/fakturan kan hamna där.

För mer information kontakta oss
tel 010-199 23 30 eller skicka e-post till SV Sörmland