Fotbollens historia i Storbritannien - Rule Britannia

Fotbollens historia i Storbritannien - Rule Britannia

Historia & Konsthistoria

För många fotbollsälskare står den brittiska fotbollen i centrum. Kanske beror det på att det var England fotbollen uppfanns, kanske på att tipsextras mångåriga sändningar har gett oss en särskild relation just till England. Under den här kursen får du möjlighet att tillsammans med andra lära dig mer om gårdagens och dagens brittiska fotboll.

Kursen startar måndagen den 10 september klockan 18.00 - 20.30. Minst 6 deltagare. Lokal SV Nyköping, Östra Storgatan 36C. Ledare Ingo Carlsson Lusth. 5 ggr/15 tim*/750 kr. Delbetalning möjlig. *Studietimme 45 min.

Anmälan sker på hemsidan eller på telefon 010-199 23 30.

Ingo Carlsson Lusth är anglofil och Nyköpingsprofil som brinner lite extra för fotboll, musik och pubkulturen. Rätt som det är förenar han ovanstående genom att spela musik på någon av Nyköpings pubar.

Kursen är en del av ”Rule Britannia”, som är en serie kurser i skilda ämnen inom områdena historia, kultur och samhällsvetenskap med Storbritannien som den gemensamma nämnaren. Varje kurs har flera startpunkter per år, och du som väljer att läsa flera har möjlighet att till självkostnadspris få följa med på en studieresa till London.