Hantverk & konst

Var med och virka och sticka rutor till Sörmlands största coronafilt. Tillsammans tar vi utmaningen att göra en filt för att motarbeta ensamheten.

Innehåll
Vi hänger på Gävles utmaning och skapar en coronafilt av virkade eller stickade rutor på 15 cm x 15 cm .som sedan sys ihop till staplar på 1*10 st dvs 1,5 meter.Det magiska avståndet vi ska hålla! Sörmlands coronafilt.

Det är många som sitter ensamma hemma och nu vill vi ge er en rogivande syssla i dessa oroliga tider - tillsammans ska vi skapa en filt! Reglerna är enkla: sticka, virka, eller använd annan garnteknik. Skapa en, eller flera rutor, 15 cm x 15 cm. Datum för inlämning av rutorna meddelas senare! Kanske ställer vi till med en jättesyjunta på Fristadstorget framåt hösten, då vi tillsammans syr ihop rutorna till en jättefilt! Är ni med? Nu kör vi!

Upplägg
Vi virkar, stickar ruta på 15 cm * 15 cm så många vi vill i vilka färger och garner man vill.. kanske man har lite spill garn man kan använda. Tag sedan 10 rutor och sy ihop till en stapel. Som vi sedan ska delmontera till större rutor/ filtar.
Det kostar inget mer än kreativitet och att sprida budskapet vidare i Sörmland... Nu kör vi.. anmäl er till utmaningen

Ledaren / kontakt person
Käthie Sierau
FB; SV ledare Käthie


Anmälningsinformation
Studiecirkeln startar vid 4 anmälda deltagare.

För anmälan eller mer information kontakta oss:
tel 010-199 23 30 eller sormland@sv.se