Data & IT

Att göra träkol i en mila är ett gammalt hantverk. Vid Skottvångs gruva har Östra Sörmlands Gruvförening kolat i drygt 30 år. Nu inbjuder föreningens erfarna kolare till en kurs i milkolningens teori och praktik.

Innehåll
Under kursen följer man hela processen till den färdiga träkolen och deltar i arbetet. De olika momenten är inresning av kolved, risning och stybbning, tändning och kolning samt utrivning av färdig träkol. I kursen ingår också kolningens historia och betydelse för järnindustrin.

Förkunskaper
För nybörjare och intresserade.

Kursmaterial
Ingår

Upplägg
Kursen består av åtta träffar, mest på söndagsförmiddagar men också någon vardag under kolarveckan. Kurstid söndag 24 april-23 juli.

Bra att veta
I kursavgiften ingår material och fika samt medlemskap i Gruvföreningen. Plus en säck färdig träkol.

Ledaren
Åke Agneflo och Gunnar Nygren. Bägge erfarna kolare och medlemmar i Skottvångs gruvförening. Alla våra kursledare genomgår Studieförbundet Vuxenskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Anmälningsinformation
Studiecirkeln startar vid 6 anmälda deltagare. Sista anmälningsdag är tio dagar före startdatum. För att spara på vår miljö skickar vi kallelser via e-post. Håll koll på er skräppostlåda, för kallelsen/fakturan kan hamna där.

För mer information kontakta oss
tel 010-199 23 30 eller skicka e-post till SV Sörmland. För frågor om kursens innehåll skicka epost till Gunnar Nygren