Media & kommunikation

Introduktion till Facebook, Instagram och andra sociala medier. Vill du följa med och veta hur man använder sociala medier? Vad finns det för sociala medier därute? Vad behöver jag göra för att komma igång med Facebook, Instagram eller andra aktuella medier där barn och barnbarn lägger upp vad de gör. Vi hjälper dig att hitta rätt. Möjligheterna är obegränsade och här får du chansen att på rätt sätt lära dig utnyttja de sociala medierna för att hålla kontakt med vänner eller marknadsföra ditt företag.

Innehåll
Under kursen får du kunskap om fler av de största plattformarna inom sociala medier! Du lär dig hur du skapar sig en profil, hittar vänner och bekanta, hur du deltar i grupper och diskussionsforum eller följer organisationer eller personer du är intresserad av. Vi går även igenom sekretessinställningar, lite vett & etikett och inte minst - en god dos källkritik!

Förkunskaper
Grundläggande datorvana. Du behöver även ha en e-postadress för att kunna skapa ett eget konto. Har du ingen e-post så hjälps vi åt med att fixa det. Tag med egen laptop så du kan jobba i systemen direkt på kursen.

Upplägg
Vi varvar teori och praktik. Det är bra om du kan öva hemma mellan kurstillfällena.

>b>Förkunskaper
Inga grundkunskaper krävs.