Musik, teater

Kulningskurs nybörjare
Kulning är en gammal lockteknik som användes på fäbodarna förr för att kommunicera över långa avstånd. Då används rösten i ett högt och starkt, mycket kraftfullt läge.
Kulning är att vara närvarande i ljudet, i nuet och lita till sin inneboende kraft. Att våga ta plats med sin röst.

Förkunskaper
Du behöver inte kunna sjunga för att kula, utan använder din unika röst. Inga förkunskaper behövs, endast nyfikenhet och mod att prova! Med hjälp av noggrann röstuppvärmning, lekfulla avslappnande röstövningar och närvaroövningar närmar vi oss våra kraftfulla röster. All undervisning sker på gehör. Under resans gång får du del av kulningens historik.

Bra att veta
Plats: Björnlunda hembygdsgård. Tips på resväg och boende kan ges via mail.
Pga covid 19 begränsas deltagarantalet till max 12 st. Vid minsta symtom behöver du ta ansvar för att stanna hemma. Vi håller avstånd och är endast utomhus under kursen. Vid alltför dåligt väder kan därför kursen komma att behöva ställas in på kort varsel.
Som deltagare tar du med egen matsäck. Mer info närmare kursstart.
Några röster om kursen från tidigare deltagare:

” -helt fantastisk kurs! På så många plan, i naturen, historien, närvaron, kroppsresan, utforskandet och upptäckten av all kraft! Jag hade ingen aning om att den fanns där, så hjärtligt och innerligt tack för det!”
” -läkande, lugnande, fnissig, utvecklande, rolig, intresseväckande, pedagogisk, underbar!”
” -axlarna sjunker ner. Kraft inifrån.”

Ledaren
Karin Lindström Kolterud är traditionsbärande folksångerska med rötter i Sörmland och norska Valdres. Sedan 2011 leder hon kurser och workshops i folksång och kulning, och är en mycket omtyckt pedagog med sin metod som har inriktning på friskvård.
Några röster från tidigare deltagare om Karin som pedagog:

”- jag uppskattar dig för förmågan att se alla elever, att möta dem på vars och ens nivå och att ge dem mod att öppna munnen och kliva utanför comfortzonen.”
” -du får alla att känna sig välkomna. Tydlig och grymt pedagogisk. Humor i grunden och äkta glädje som genomsyrar hela dagen. Guld värt.”
” -Öppen, varm, icke dömande, lättsam och inkännande.”

Lyssna på Karins kulning här
och hur hon jobbar på hennes hemsida: kularkraft.se
För mer info om Karins pedagogik: här

Anmälningsinformation
Sista anmälningsdag är 5 augusti. För att spara på vår miljö skickar vi kallelser via e-post.

För anmälan eller mer information kontakta oss:
tel 010-199 23 30 eller skicka e-post till SV Sörmland