Kulning för nybörjare

Kulning för nybörjare

Musik, teater

Kulning för dig som är nybörjare och vill prova. Kulning är en gammal lockteknik som användes på fäbodarna förr för att kommunicera över långa avstånd. Då används rösten i ett högt och starkt, mycket kraftfullt ton register. Under 1 ½ timma får du en introduktion till kulning, och genom noggrann röstuppvärmning och lekfulla avslappnande röstövningar lockar vi fram våra kraftfulla röster. Obs! Du behöver inte kunna sjunga för att kula, utan använder din unika röst. Inga förkunskaper behövs, endast nyfikenhet och mod att prova din röst under avslappnade och lekfulla former!


Workshoppen kommer att äga rum under fruntimmersveckan v 29, lördag 21 juli, kl 14-15.30. Anmälan/frågor till Karin, mejl: studiobjornlunda@gmail.com, 070-4611 290.


Inneberga Gård, Runtuna. http://ingardasasa.se/ 


Ledare: Karin Lindström Kolterud Obs Workshopen kostar 200 kr som du betalar på plats kontant eller swish. Fika finns att köpa.


Lyssna på Karins kulning https://www.youtube.com/watch?v=TryQTdtcyEc&sns=em


Mer detaljerad info om kursen https://youtu.be/fNH3L0RS9qI 


Karin Lindström Kolterud är traditionsbärande folksångerska med rötter i Sörmland och norska Valdres, och leder sedan flera år kurser och workshops i folksång och kulning. Hon har studerat vid kungliga musikhögskolan, utbildningen musik och hälsa, där specialarbetet bestod i att utforska kulningen som friskvård ställt mot stress och utmattningsproblematik. Karin om kulning: -”Kulning är att vara närvarande i nuet och lita till sin inneboende kraft. Att våga ta plats med sin röst!” Karins hemsida Kularkraft  http://www.kularkraft.se/