Kultur, från Shakespeare till West End - Rule Britannia

Kultur, från Shakespeare till West End - Rule Britannia

Historia & Konsthistoria

Storbritanniens historia och nutid är fylld av kultur. Härifrån har vi fått klassiker som Romeo och Julia, Alice i underlandet och Oliver Twist, men också nyare fenomen som Fantomen på operan och en massa mord i Midsomer. Under träffarna lär vi oss mer om kulturens betydelse i Storbritannien förr likväl som nu.

Kursen startar måndag 10 september klockan 09,30 - 12.00. Minst 6 deltagare. Lokal SV Nyköping, Östra Storgatan 36C. Ledare Annkatrin Kretz. 5 ggr/15 tim*/750 kr. Delbetalning möjlig. *Studietimme 45 min.

Anmälan sker på hemsidan eller på telefon 010-199 23 30.

Annkatrin Kretz är en anglofil som gärna pratar, lyssnar till, läser och sjunger på det vackra och ordrika engelska språket. Det finns mycket att lära och inspireras av i en annan kultur, allt från Shakespeare till TV-deckare och den rika engelska musikskatten.

Kursen är en del av ”Rule Britannia”, som är en serie kurser i skilda ämnen inom områdena historia, kultur och samhällsvetenskap med Storbritannien som den gemensamma nämnaren. Varje kurs har flera startpunkter per år, och du som väljer att läsa flera har möjlighet att till självkostnadspris få följa med på en studieresa till London.