Hantverk & konst

Ullkonstnären Ninni Westerman från Gotland kommer och besöker Södermanland!

Ta vara på detta tillfälle och boka dig på en konstnärlig ullresa med hjälp av nålfiltsteknik. Vi hämtar inspiration från anrika miljöer I sörmländsk natur.

Om Ninni
Ninni har i över 40 år arbetat med olika textila uttryckssätt.
På 60-talet stickade hon klänningar av ryagarn i fri stickning, färgade batik, virkade mössor av mattrasor och färgade garn. På 70-talet sydde hon barnkläder i originella färgkombinationer.
På 80-talet lärde hon att tova. Barnmössor, tovade och broderade, vuxenmössor kantade med vackert pälsfårsskinn blev en specialitet. Idag färgar hon råullen i massor av vackra färger och tovar in i kuddar och tavlor.

Gilwellstugan
Gilwellstugan ligger i vacker sörmländsk natur vid sjön Båvens strand nära Sparreholm i Sörmland. Här är det nära till friluftslivet, både i skogen och till sjöss. Stugan ägs av Scouterna. Anläggningen byggdes 1932 av Sveriges Scoutförbund, men renoverades och byggdes ut 1979. Marken där Gilwellstugan ligger skänktes till scoutrörelsen av Eric von Rosen som ägde Rockelsta slott.

Kursinfo
Minst 8 deltagare, max 10
Incheckning fredag kväll från 17.00, lättare måltid ca 19.00 samkväm,
Kurstid. 17 augusti 10.00- 16.00, mat samkväm på kvällen, egen tid för upptäck av Gilwell före middagen.
18 augusti, 10-00 - 14.00
Avgift 2500 kr.
I avgiften ingår mat, två frukost, två lunch, två middagar och boende två nätter. Tillkommer kostnader för material som betalas på plats.

Återbetalning enligt SVs anmälningsvillkor
Ta med bäddset, hygien mm,
Vid anmälan ange eventuella allergier.

FULLTECKNAD MEN DET GÅR ATT ANMÄLA PÅ RESERVLISTA