Mat & dryck

Funderar du på att lära dig brygga din egen öl. Då är det här en passande kurs. Tillsammans med den Bryggande Holländaren i Gnesta lär vi oss göra hantverks öl.

Innehåll
Vi använder oss av helmaltsmetoden dvs. vi mäskar och lakar mältad korn för att sedan koka den utvunna vörten. Det är samma metod som professionella bryggerier använder sig av, fast i detta fall småskaligt. Vid första tillfället går vi igenom teori och fakta för att bättre förstå processerna som pågår under bryggningen. Vid andra tillfället brygger vi själva ölet.

Förkunskaper
Nybörjare

Kursmaterial
Kompendium om ölbryggning

Upplägg
Träff 1 fredag 6 februari 18.00 - 20.30
Teoretisk genomgång om vad ölbryggning innebär.

Träff 2 kl. lördag 7 februari 10.00-17.00
En heldag med praktisk ölbryggning på bryggeri, och mer teori

Träff 3: 21 februari 10.00
Vi träffas för att mäta alkohol, tappa och buteljerar den öl vi bryggt.

Ledaren
Wilbert Duijvesteijn, inflyttad från Rotterdam och bryggare i många är med stor erfarenhet och kunskap om öl.

Anmälningsinformation
Studiecirkeln startar vid 8 anmälda deltagare. Sista anmälningsdag är en 1 februari.

För anmälan eller mer information kontakta oss:
tel 010-199 23 30 eller sormland@sv.se