Musik, teater

Orlando, en fantasifull historia om kärleken och livet som leker med tids och könsperspektivet. Språket flödar lätt och länkar samman historierna som berättas genom 500 år.

Innehåll
Den unge adelsmannen Orlando som vill bli poet bestämmer sig för att aldrig åldras. Han blir älskare åt drottning Elisabeth l och har ett passionerat förhållande med en prinsessa från ryska hovet. När prinsessan återvänder till hemlandet flyr Orlando i sin förtvivlan utomlands. Han slutar tro på kärleken och ylar ut sitt förakt för kvinnorna.

Nästa morgon vaknar Orlando upp som just - kvinna. Nu ser hon världen och sig själv med helt andra ögon. Instängd i korsett med många friare och fråntagen sina rättigheter ser hon allt från en annan vinkel. Virginia Woolfs Orlando, som pjäsen bygger på, är en lustfylld historia som rör sig genom många historiska och geografiska världar och till sist landar i vår tid. Med sitt underbara språk och dråpliga situationer i kärlekens virvlande framfart manar den till eftertanke om livets förgänglighet.

Förkunskaper
Föreställningen rekommenderas från 11 år.

Bra att veta
Entré 250 kronor, då ingår fika.
Biljettbeställning och betalning till swishnummer: 1232469369. Ange vilket datum samt hur många personer bokningen gäller.