Skrattyoga – ”laugh for no reason”

Skrattyoga – ”laugh for no reason”

Hälsa & välbefinnande

Skrattyoga är en fysisk (och smittsam :-) övning som kombinerar fritt skratt med djupandning från yogan. ”Fake it till you make it” är den humorbefriade metoden i skrattyogan där man så att säga går bakvägen till skrattet via kroppen genom andning, rörelse, ögonkontakt. Vi skrattar igång oss med hjälp av övningar som ofta leder till det äkta skrattet. Skrattyogan är prestationslös där vi få tillstånd att leka, och där vi skrattar med varandra och inte åt varandra. Skratt är ett sätt att ge hjärnan semester-att vara i nuet. I skrattyoga behöver man inte vara glad ifrån början, det räcker med viljan att börja skratta. Skratt har många goda hälsovinster. Tex: reducerar stress och spänningar i kroppen, är smärtstillande genom att endorfinerna ökar, stärker immunförsvaret, stimulerar kreativitet och skapar samhörighet.
Onsdag kl 18.15-19.15, start 7 mars. Lokal: Samlingslokalen innanför Frejaskolans café.
50:- betalas på plats kontant eller swish.
Tips: Ge bort ett presentkort på ett skrattyogapass!
Ni har 9 ggr/datum att välja på. För mer info och köp av presentkort Karin Lindström Kolterud, 070-4611290, studiobjornlunda@gmail.com

Anmälan 0720- 77 1977 eller här på hemsidan, även sms, frågor Karin: 070- 46 11 290
Skrattyogametoden ”laugh for no reason” har utvecklats av den indiske läkaren Dr Madan Kataria och spritts till över 100 länder. Skrattyogan har funnits i Sverige sedan 1999.
Ledare: certifierad skrattyogainstruktör Karin Lindström Kolterud