Skrattyoga kurs- laugh for no reason

Skrattyoga kurs- laugh for no reason

Skrattyoga är en fysisk (och smittsam :-) övning som kombinerar fritt skratt med djupandning från yogan. ”Fake it till you make it” är den humorbefriade metoden i skrattyogan där man så att säga går bakvägen till skrattet via kroppen genom andning, rörelse, ögonkontakt. Vi skrattar igång oss med hjälp av övningar som ofta leder till det äkta skrattet. Skrattyogan är prestationslös där vi få tillstånd att leka, och där vi skrattar med varandra och inte åt varandra. Skratt är ett sätt att ge hjärnan semester-att vara i nuet. I skrattyoga behöver man inte vara glad ifrån början, det räcker med viljan att börja skratta. Skratt har många goda hälsovinster. Tex: reducerar stress och spänningar i kroppen, är smärtstillande genom att endorfinerna ökar, stärker immunförsvaret, stimulerar kreativitet och skapar samhörighet. Skrattyogametoden ”laugh for no reason” har utvecklats av den indiske läkaren Dr Madan Kataria och spritts till över 100 länder. Skrattyogan har funnits i Sverige sedan 1999.
Onsdag 3 oktober kl 18.15-19.15, minst 7 delt för start, anmäl före 26 sept. Lokal: Samlingslokalen innanför Frejaskolans café.
Ledare: Karin Lindström Kolterud, certifierad skrattyogainstruktör.
7ggr/7 tim*, studietimme 45 min. 500 kr som betalas till ledare.

Karin Lindström Kolterud är certifierad skrattyogainstruktör. Hon är även kursledare på SV Sörmland i Kulning och Viskurs folksång. Läs mer/lyssna på "Kularkraft". Frågor till Karin: 070-4611290, studiobjornlunda@gmail.com