Historia & Konsthistoria

Finns det något mer spännande än att forska i sin egen släkts historia? De svenska arkiven är välfyllda och väntar bara på att du ska använda dem.

Innehåll
Med modern, rationell forskning får du lära dig var och hur du letar. Du får lära dig hur du kan läsa och söka i kyrkböcker från mitten av 1600-talet till 1940-talet. Vi tittar på hur du kan gå runt problem på alternativa sätt och hur du undviker fällor. Du får mängder att tips och råd och tillfällen att söka själv. Genom att lära dig hur du ska söka, får en struktur i ditt sökande och blir inspirerad av att vilja kunna mer och mer. Du lär dig via databaser att söka i kyrkböcker, mantalslängder, bouppteckningar och mycket annat. Vi går igenom dataprogram där du spar och strukturerar din forskning.

Förkunskaper
- Viss datavana behövs för att kunna delta i kursen.

Upplägg
Går du kursen digitalt så träffas vi vid 5 tillfällen via Zoom mellan kl. 18.00-20.30.

Bra att veta
- I kursavgiften ingår ett abonnemang på Arkiv Digital som kursledaren hjälper dig med.
- Vi rekommenderar att använda dator i första hand vid forskningen.


Ledaren
Kristina Ringel, Södertälje släktforskarförening

Alla våra kursledare genomgår Studieförbundet Vuxenskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Anmälningsinformation
Studiecirkeln startar vid 4 anmälda deltagare. Sista anmälningsdag är tio dagar före startdatum. För att spara på vår miljö skickar vi kallelser via e-post. Håll koll på er skräppost, för kallelsen/fakturan kan hamna där.

För mer information kontakta oss
tel 010-199 23 30 eller skicka e-post till SV Sörmland