Humaniora

En hämnande, dömande gud. En kamp mellan jättar och Asa-gudar. Kometen kommer! Det sjätte massutdöendet. Utomjordingar erövrar oss - eller räddar oss! Vi tar kål på oss själva genom att förstöra miljön.

Hur har vi föreställt oss, och hanterat, världens slut genom historien? Vilka tankar och teorier om detta ägnar sig dagens människan åt?

Innehåll
I den här cirkeln bläddrar vi igenom historien, begrundar hur olika religioner ser på detta. Vi funderar också på olika sätt att hantera dagens situation, med klimathot och de förändringar som måste göras för att vi ska överleva. Vi kommer också att titta på science-fiction-litteratur i ämnet och dom stora katastrofer och omvälvningar livet på jorden genomgått under sin långa historia.

Kursmaterial
Utdrag ur böcker, texter hämtade från internet, sammanfattningar av böcker, filmer från Youtube.

Bra att veta
Detta är en studiecirkel, vilket innebär att cirkelledaren och deltagarna tillsammans bestämmer innehållet i cirkeln. Vi hjälps åt med att plocka fram det material vi ska använda av och vilken inriktning vi vill ha på cirkeln. Genom samtal, diskussioner och genom att tolka informationen utifrån vår egen livserfarenhet, samlar vi på oss nya kunskaper och insikter.

Denna cirkel är på nätet. Vi använder Zoom. Du behöver en läsplatta eller dator med kamera och mikrofon. Använd helst ett headset. Det finns ett föredrag som denna cirkel kommer att anknyta till. Lyssna gärna på detta! Du hittar föredraget på sv.se/sormland under rubrik digitala föreläsningar.

Ledaren
Ledare Annkatrin Kretz är en poesiskrivande anglofil, som har hållit studiecirklar om bl. a kvinnliga nordiska författare, turistengelska och det samiska folket.

Anmälningsinformation
Studiecirkeln startar vid 5 anmälda deltagare. För att spara på vår miljö skickar vi kallelser via e-post. Håll koll på er skräppost, för kallelsen/fakturan kan hamna där.


För anmälan eller mer information kontakta oss:
tel 010-199 23 30 eller SV Sörmland