Hantverk & konst

Spinn ditt egna garn som man gjorde förr! Med slända gör vi ett trådigt garn i olika sorts fibrer

Innehåll
Som farmor gjorde? Spinna garn på slända och använda olika sorts fibrer som ull, hundhår, kanin mm. Från grunden får man lära sig tekniken att spinna på en slända. Förgarn ingår i kursen för att träna med!

Förkunskaper
Inga

Kursmaterial
Slända, rekommenderad vikt 40 gr.

Inköpsställe: https://www.gammeldagswebbutik.se/Sl%C3%A4ndor,spindles/turkiska-sl%C3%A4ndor,turkish-spindles/turkisk-sl%C3%A4nda-storr,turkish-spindle-maxi

Upplägg
Vi tränar först på förgarn så att man får in snitsen, sen jobbar vi vidare med kardflor. Till sist provar vi olika typer av fibrer och jämför och diskuterar.

Slända, ull och annan spinnbar fiber av olika slag (mohair, alpacka, eget hår från hund, katt eller kanin, kamel om du har tillgång till det). Skölj eller tvätta fiber som du klipper eller kammar från djur innan du tar med det. Tränar först på förgarn så man får in snitsen, sen blir det kardflor och till sist gör du din egen blandning av olika fibrer.

Bra att veta
Ta med en matlåda, kaffe finns på plats,

Ledaren
Lina Andrén.

Min farmor lärde mig sticka och virka när jag var sex år gammal. För fem år sedan bestämde jag mig för att jag ville lära mig att göra mina egna garn och trådar. Så, jag lärde mig spinna, och har nu testat många olika metoder och verktyg för att göra fiber till tråd. Att tvinna fiber till tråd är något människor gjort sedan vi först började använda olika sorters verktyg, och en slända är i princip det enklaste verktyg som kan tänkas,

Välkomna till Linas spinn kurs!
P.S.
Glöm inte att spara fibrer nu för er som har hund, katt mm men tänk på att tvätta fibrerna med tvål och vatten innan,,,

Anmälningsinformation
Studiecirkeln startar vid 4 anmälda deltagare.

För anmälan eller mer information kontakta oss:
tel 010-199 23 30 eller sormland@sv.se