Hantverk & konst

En inspirationsdag för dig som är intresserad av återbruk och tycker om att skapa nya saker med gammalt jeanstyg.

Nu startar en kurs i det ökända materialet jeans! Vi kommer att experimentera med själva materialet och upptäcka allt som är möjligt att skapa av gamla jeansplagg. Under 6 timmar i vår går vi i genom allt från materialets kvaliteter, hållbarhet, potentiell design och överraskande många användningsområden. Även olika lagningsmetoder finns med på bordet för de som vill lära sig mer om det. I gruppen kan vi gärna dela med oss av mer idéer och tips också!

Varför inte just jeans? Det är ett av jordens vanligaste och mest slitstarka klädesplagg. Att sy om och använda de resurser vi har till hands bidrar inte bara med hälsosamma lösningar för den rådande miljökrisen och motivation inför en framtida hållbar utveckling, men är också och är ett bevis på vad vår lokala verksamhet kan leda till för kreativa, konstruktiva och effektiva förbättringar!

Det finns höj och sänkbara bord. Ta med Symaskin, saxar, trådar, nåldyna, nålar, knappar, textila verktyg, måttband och jeans, gamla spetsar och tygbitar från mormor. Ett litet grundmaterial att starta med ingår i deltagaravgiften.

obs! 1 maskin finns för utlåning under kurs tillfället.

Ta med ditt kreativa tänk, och eventuella jeansplagg, för att mötas och utforska ämnet jeansologi! Gör djupdykning i dina gömmor. Ta med lappar, spets, knappar, gamla broderier, dukar osv. Bra att ha med sig är också bra sax, måttband, knappnålar och extra symaskinsnålar.

En Lördagen hösten 2020 träffas ni, Lokal SV Eskilstuna, Rademachergatan 38, vån 4. ( Fiholm)

1 gång á 6 studietimmar *Studietimme 45 min. Max 4 deltagare.

Ta med matlåda.