Data & IT

Du har kanske köpt en ny dator med Windows 10 (eller uppgraderat en äldre dator till Windows 10) men känner inte igen dig? På denna kurs får du en introduktion i den nya Windows hur den är uppbyggt och hur du navigerar dig runt.

Innehåll

På kursen tittar vi på hur man hanterar nya startskärmen startmenyn hur man kommer åt appar och program filer mappar och kontrollpanel/inställningar. Vi tittar även på e-post och surfa säkert på internet i Windows 10.

Vi tittar på några nya möjligheter som Windows 10 kommer med men även hur du får det mer likt tidigare operativsystem samt en hel del annat som ska göra det enklare för dig att komma igång med din nya dator och Windows 10. Vi går också igenom hur du gör för att säkerhetskopiera personliga filer (fotografier, dokument, e-post mm).

Förkunskaper
Denna kurs vänder sig till dig som har grundläggande kunskaper i användande av en dator men inte riktigt känner igen dig i Windows 10. Med grundläggande menar vi i nivå med att kunna starta datorn öppna program gå ut på internet spara dokument (tex word-dokument).

Kursmaterial
Kurskompendium. Bok kan köpas till under kursen för den som önskar.

Fredagar kl 10.00 - 12.30 med start 3 maj. Lokal: SV Sörmland, Östra Storgatan 36 C, Nyköping, 4 ggr/ 12 tim*/ 600 kr, Delbetalning möjlig. *Studietimme 45 min.