Vårt föreningserbjudande

I höst erbjuder vi kostnadsfria utbildningar för eldsjälar i våra samverkande organisationer, låt dig inspireras!

29 september, kl. 14-17 Vill du komma igång med digitala möten och verksamhet i din förening?
Lär dig videomötesverktygen ZOOM och Jitsi. Inga förkunskaper krävs. Du kommer innan kursstart få instruktioner om hur du loggar in och deltar. Du behöver ha internetuppkoppling och en dator/padda eller smarttelefon med kamera och mikrofon för att kunna delta. Det är en fördel om du även har tillgång till ett headset.
Läs mer här!

21 oktober, kl. 18-21 Styrelsens uppdrag och ansvar i en lokalförening
För dig som är nyvald, har varit med ett tag eller om du vill bli bättre på föreningsstyrning och leda föreningens arbete framåt. Innehåll: styrelsens uppdrag och roll, ansvar, arbetsåret, föreningsjuridik i korthet, erfarenhetsutbyte och att leda utifrån din drivkraft.
Läs mer här!

Anmälningsinformation: Utbildningen är gratis för samverkande föreningar. Dock är det ett begränsat antal platser!

Anmälan gör du till din kontakt på Studieförbundet Vuxenskolan, till stockholm@sv.se eller per telefon 08-679 03 70.

Nytt material för valberedare i en ideell förening!
SV har tagit fram ett material för valberedare i en ideell förening. Materialet går att anpassa efter uppdraget, vilken förening det gäller, storleken mm. Kan användas fysiskt eller digitalt. Det går igenom fem steg för ett lyckat valberedningsarbete. Det finns förslag på en studieplan för tre träffar, alternativt vid ett utbildningstillfälle. Om hela valberedningen genomför studiecirkeln tillsammans är de färdiga med valberedningsarbetet efter sista träffen.

Mer info hittar du här!

Hör av dig för mer info eller för att komma igång och få hela materialet.

Hållbara tillsammans!?
Är ett nytt studiematerial för föreningar och personer som vill värna om framtidens miljö. Materialet finns på Spillotekets hemsida
Så fort er cirkel är startad hos SV får ni tillgång till materialet. Studiecirkeln är indelad i fem till sex tillfällen och rör vardagliga områden som mat, resor, konsumtion och energianvändning. Hur kommer ni igång? Klicka här!

Kontaktperson:
Christina Ihrén, verksamhetsutvecklare 
Telefon: 08-679 03 75 
Mail: christina.ihren@sv.se