Språkcafé på bibliotek

Träna svenska?

Kom till våra språkcaféer på biblioteken i Stockholm. Vi samtalar och har trevligt i grupp!

Tanken med språkcaféer är att deltagarna aktivt bidrar till givande samtal och god stämning i gruppen. Deltagarna och språkcaféledaren bestämmer tillsammans innehållet i språkcaféet.

Intresseanmälan för att delta i språkcafé gör du direkt till personalen på biblioteket.

Språkcaféer finns på flera av våra bibliotek runt om i staden. Ett språkcafé är ett samtal i grupp där man övar ett språk under informella och trivsamma former. Det finns språkcaféer på flera språk. De caféer som Studieförbundet Vuxenskolan Stockholm ordnar är på svenska. En av våra ledare håller i samtalet.

Vi söker volontärer! Kan du tänka dig att bli volontär och leda något av våra språkcaféer? Din roll som språkcaféledare innebär bland annat att komma med förslag på samtalsämnen, att se till att ordet fördelas jämnt och att skapa ett bra samtalsklimat.

Vi behöver språkcaféledare som regelbundet vill leda ett språkcafé på egen hand eller tillsammans med någon. Grupperna träffas en gång per vecka. Vi behöver också dig som kan ställa upp som vikarie vid enstaka tillfällen.

Du behöver inte ha erfarenhet av att leda grupper, men du behöver ha ett intresse av att möta nya människor. Studieförbundet Vuxenskolan samarbetar med Stockholms Stadsbibliotek kring språkcaféerna, och erbjuder dig som vill bli volontär en cirkelledarintroduktion. Du får också 20 % rabatt på en av Studieförbundet Vuxenskolan i Stockholms kurser och en gratis föreläsning per termin. Som språkcaféledare är du och deltagarna dessutom försäkrade på väg till, under och från ett språkcafé.

Kontaktpersoner:
Elin Lönn, verksamhetsutvecklare
Telefon: 08-679 03 03
Mail: elin.lonn@sv.se