Hantverk & konst, Media & kommunikation


Vill du göra en bilderbok?

Du kanske går och bär på en idé till en fantastisk bilderbok. Du kanske till och med provat berättelsen på något barn i din närhet och vet att den är jättebra. Den borde alla barn få en chans att somna till. Vad är nästa steg?
På den här kursen får du tips på hur du får text och bild att samarbeta på bästa sätt. Hur du kan disponera berättelsen i ett bra format. Hur mycket text som är lagom. På den här kursen får du en möjlighet att gå från idé i huvudet till något som kan presenteras för tänkbara bokförlag.

Nivå
Inga förkunskaper krävs. Ta med dig din idé bara.

Kursplan
· Vi går igenom din idé och hur den fungerar dramaturgiskt
· Vi tittar på texten och tänkta illustrationer. Skissar och diskuterar.
· Pratar om karaktärer, utseenden, språk, teman.
· Gör dummies och provläser och testar.
· Vi tittar på hur andra gör. En liten inblick i bilderboksvärlden och utblick i världen.

Material
Ingår ej. Ta med dig rit/skissblock A3. Blyertspennor eller andra favoritpennor.

Ledare
Johan Unenge. Han har jobbat med berättelser för barn och ungdomar i hela sitt liv. Både som tecknare ,författare och manusförfattare till flera filmer och teveserier. Och ligger tillsammans med kompisen Måns Gahrton bakom succéer som Eva & Adam, Ronny& Julia, Livet enligt Rosa och Gyllene Knorren.

Har lång erfarenhet av workshops i storytelling , illustration och tecknade serier.
Vill du se mer av Johan , gå in på Instagram@johanunenge

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.
Har du valt Klarna eller använt kortbetalning (som går genom Klarna) som betalningsalternativ skickas det bara ut en kallelse innan start.

Vi strävar efter att hålla hög kvalitet på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerlig ledarutbildning.