Övrigt

Bokashi, en introduktion

Bokashi är en form av kompost som du kan göra själv hemma, både i lägenhet och hus. Genom fermentering blir matrester så småningom till jord och växtnäring.
Föreläsningen kommer gå igenom vad man kan ha i sin bokashi, olika sätt att göra bokashi (olika hinkar, strö/spray, biokol i botten) och vad man behöver för att komma igång. Hon berättar om varför det är så bra med bokashi men också vad som kan gå fel . Alla vägar bär till jord- men det finns sätt man kan se till att det går lite snabbare och luktar lite mindre!

Efter föreläsningen har deltagarna möjlighet att ställa frågor till Johanna.

Föreläsare
Johanna Lönn är en bokashientusiast som för några år sedan tröttnade på att hon inte hade någon kompost i sitt lägenhetshus. Dessutom ville hon ge sina odlingar en extra skjuts. Hon komposterar hemma i köket och varvar jordfabrik i tomathinkarna på balkongen med att gräva ner hinkarna i pallkragarna på kolonilotten.

Plats
Föreläsningen är digital och sker på den digitala mötesplattformen ZOOM och på Youtube. För att delta behöver du en dator eller smartphone/surfplatta med internetuppkoppling. Du kommer få länk och mer information om hur du deltar i föreläsningen senast dagen innan.

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura före start. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.