Dans

Dancehall är en kurs i Jamaicansk Dancehalldans. Dansen kommer från gatufest-kulturen i Kingston och är fartfylld och inbjudande.

Nivå/Förkunskaper
Nybörjare

Upplägg
"Vi kommer under terminens gång dansa alla stilar inom Dancehall och gå igenom massa partysteps som senare kombineras till koreografier. Ni kommer att få lära er om kulturen och jag kommer att sträva efter den riktiga dancehall-andan som är energi, känsla, teater och attityd" berättar Melpo Mellz.

Kursledare
Nu har du chans att få dansa med en av våra mest respekterade och bästa dancehall-lärare och tjejen som tog Dancehall-dansen från Jamaicas gator till Stockholms dansscen, nämligen Melpo Mellz, Dancehalltjejen som är känd för sin viljestyrka och att aldrig ge upp.

Under 14 år har hon arbetat och tränat med flera ungdomar/vuxna i Dancehall och skapat flera generationer av dancehall-dansare i Sverige. För tillfället är hon ledare och tränare för SO MAD crew där de tillsammans har vunnit flera tävlingar. Melpo har även vunnit tävlingar som solodansare.. Hon är en bred dansare men hennes passion är Dancehall. Hon har gått på Danscenter YF utbildning, vidareutbildat sig på Broadway Dance center i NYC, DOCH Stockholm och på Jamaicas gator.

Hon har uppträtt på stora scener världen över som dansare och koreograf bl.a. på NRJ Awards, Eurovision contest Jr, Irama Awards, Kora Awards och öppnat shower för stora Dancehall- och Hiphopartister som Mavado, Popcaan, Elephant Man, Million Stylez, Linda Pira, Fabulous m. fl. Hon har även medverkat i ett flertal musikvideos och koreograferat och medverkat i Dancehallfilmen A Dance For Grace 2010.

År 2013 vann Melpo den prestigefyllda awarden Årets Dansare och senast 2017 blev hon historisk då hon vann Greklands första Dancehall Queen-tävling. Och för första gången någonsin fick Dancehall en plats på Dansens Hus år 2015/2016 där Melpo var huvudkoreografen för föreställningen Unruly Ghal.

Varje år åker Melpo till Jamaica för att få inspiration och fördjupa sig ännu mer med kulturen.

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.