Media & kommunikation


Du kan kameratekniken och vill nu utveckla din egen bildstil genom att bättre utnyttja grunderna inom bildkomposition, samt formkomponenter som ljus/skugga, skala/perspektiv och färger/texturer.

Förkunskaper
”Digital systemkamera nivå 1” eller liknande. Du förstår sambandet mellan slutartid, bländare och ISO och känner till grunderna för hur din kamera fungerar.

Material
Tag med dig din kamera med laddat batteri och din kameramanual.

Kursinnehåll
Digitalkameran
Vi berör en del av de mer avancerade inställningsmöjligheterna som exempelvis ”Bracketing” för HDR-fotografering och manuell vitbalansering.
Vi går även in närmare på kontrollerat ljus som: blixtar, studiolampor, reflexskärmar och andra ljuskällor.


Fotografering
Tillsammans med cirkelledaren och de övriga kursdeltagarna bestämmer du vilka motivområden du vill ha kunskap om och öva på i form av självständiga övningsuppgifter. Vid redovisningen av veckans övningsuppgifter tränas du i att bedöma och kommentera de andra kursdeltagarnas bilder.

All teori varvas med praktik, och 2 utav gångerna är vi utomhus en del av kurstiden och gör övningar.

Efterbearbetning
Du får en introduktion till bildbehandling inför web eller tryck i Photoshop Lightroom samt Adobe Photoshop.

Kursuppehåll annandag påsk (den 22/4).

Ledare
Calle Elf, fotograf. SE mer på www.calleelf.com


Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerlig ledarutbildning.