Historia & Konsthistoria, Övrigt

Går det att återskapa Bockstensmannens kläder?

Kläderna som hittades på Bockstensmannen ger en unik inblick i hur medeltidens kläder såg ut och var tillverkade. Sara Degerfält och Jesper Hillbom berättar om sitt projekt att återskapa de olika plaggen i fyndet, vad de lärt sig och vilka frågor kring dräkten som fortfarande kvarstår.


- Under föreläsningen kommer vi prata om processerna för att återskapa kläder. Hur vi har resonerat kring fynden, källor och tolkningar av dessa. Vi har utefter dessa spunnit, vävt, stampat och sytt, för att skapa klädesplagg på samma sätt som man gjorde på medeltiden.

Föreläsare
Sara Degerfält arbetar som hemslöjdskonsulent i Västra Götaland och Jesper Hillbom är museolog med en bakgrund som pedagog på Hallands kulturhistoriska museum där Bockstensmannen finns.

Plats
Föreläsningen är digital och sker på den digitala mötesplattformen ZOOM. För att delta behöver du en dator eller smartphone/surfplatta med internetuppkoppling.

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura före start. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.